(0511) 52 18 04 info@elverdinkhoveniers.nl

De hovenier van Leeuwarden heeft deze mooi gedetailleerde stadstuin aangelegd in het Sint Bonifatiuspark te Leeuwarden. De fundering werd gelegd door middel van het tuinontwerp waar alle wensen van de familie in waren meegenomen. Midden in de stad Leeuwarden werden de handen uit de mouwen gehaald om alles uit de kast te halen om de dromen van deze familie te realiseren.

Creatief verhardingspatroon

Na het verhardingsadvies is gekozen voor Oudhollandse tegels 80x80cm in de kleur grijs. De tegels liggen in een rechthoek door de gebakken klinkerverharding in dikformaat. De afwisseling van tegels en klinkers zorgen voor speelsheid en geven een creatieve uitstraling. In deze stadstuin is ook ruimte gemaakt voor groen. In de tuin zijn twee kleine gazonnetjes gemaakt waar de kinderen lekker op kunnen spelen en er zijn struiken, bomen en beplanting aangeplant.

Meerstammige bomen

Sinds natuurlijke vormen meer en meer in opkomst zijn, zijn meerstammige bomen een trend geworden. In het beplantingsplan zijn meerstammige bomen opgenomen. Ze hebben een open structuur en een grillige stam. Mede dankzij deze aspecten en zijn vorm creëert de meerstammige boom een bijzonder sfeereffect.

Waterafvoersysteem

Omdat de tuin relatief laag ligt en de familie aangaf dat er vaak water bleef staan, is er gekozen om het water van de bestrating voor het tuinhuis op te vangen. Dit hebben we gedaan door middel van de zogeheten afwateringssystemen in de vorm van gootelementen. Deze gootjes zijn verbonden op de hemelwaterafvoer en lossen het waterprobleem in deze tuin goed op.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe tuin? 

Een mooie aangelegde tuin begint met een goed ontwerp! Nadat er een tuinontwerp gemaakt is, kunt u de tuinaanleg overlaten aan Elverdink Hoveniers. Tijdens het aanleggen van uw tuin komt kwaliteit op de eerste plaats. Het ontwerp wordt tot in detail omgezet in een prachtige tuin. Met onze machines en ervaring klaren wij die klus wellicht in een fractie van de tijd die u daar zelf voor nodig had. En dan kan het echte werk beginnen: de tuinaanleg

Elverdink Hoveniers helpt graag mee aan uw tuinplezier!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken: 0511-521804