(0511) 52 18 04 info@elverdinkhoveniers.nl

Tuinontwerp Leeuwarden

Dit tuinontwerp is gemaakt voor een tuin in Leeuwarden. Een moderne tuin met allerlei verschillende niet alledaagse elementen. De tuin geeft een levendige en luxe uitstraling vanwege de creatieve inbreng van productkeuzes en materiaal.

Het terras in de achtertuin bestaat uit Oudhollandse tegels met daaraan grenzende verhoogde bloembakken van circa 45 cm hoog die gemaakt worden van Oudhollandse stapelementen. In de verhoogde borders komt kleurrijke beplanting en meerstammige bomen die de tuin leven, kleur, hoogte en diepte geven. Naast het terras wordt een zitvlonder gemaakt van Lariks Douglas planken waar de familie een loungeset op kan zetten om lekker te genieten in de tuin. Over het terras wordt een pergola gemaakt van Lariks Douglas balken waar sierlijke klimplanten de tuin een prachtige uitstraling geeft.

De ziel van deze tuin is het groen en de beplanting. Er zijn veel borders, bomen, hagen, struiken en plantenvakken in de (half)verharding. Beplanting kleedt een tuin aan en zorgt ervoor dat de elementen beter uitkomen. Groen zorgt voor sfeer, beschutting en compenseert het CO2. Daarnaast is het groen ook nog eens goed voor vogels en insecten.
In de voortuin zijn robuuste Oudhollandse staptegels getekend van 1 bij 2 meter met een opstap. Naast de traptreden komen taxusblokken. In de voortuin wordt halfverharding in de vorm van gebroken grind aangelegd met daarin en omheen verschillende siergrassen.