(0511) 52 18 04 info@elverdinkhoveniers.nl

Begin dit jaar hebben we een prachtig tuinontwerp mogen maken voor een tuin in Leeuwarden in de mooie wijk Bilgaard. Dit exclusieve tuinontwerp bevat veel unieke elementen die de tuin een bijzondere sfeer geeft. Er is veel ruimte gemaakt voor creativiteit, vormgeving en comfort.

Achter in de tuin is plaatsgemaakt voor twee zithoeken om heerlijk uit te rusten en te genieten in de buitenlucht in eigen tuin. De ene zithoek is een terras met Oudhollandse tegels als ondergrond. Het andere terras waar de klant kan loungen is een houten terrasvlonder. Beide terrassen zijn aan twee kanten omheint met luxe tuinmuren. Deze tuinmuren geven een schitterende uitstraling aan de tuin. Dit soort tuinmuren geven een mediterrane tint aan de tuinbeleving.

Rondom het huis worden verschillende verhardingspatronen aangelegd met verschillende materiaalsoorten. Zo worden er robuuste Oudhollandse staptegels aangelegd met de afmeting van maar liefst 1 bij 2 meter. De staptegels worden in 4 lange rijen geplaatst waardoor een prachtig lijnenspel ontstaat.  Tussen de rijen staptegels worden roodbruine dikformaat klinkers gelegd afgewisseld met halfverharding in de vorm van gebroken grind met daarin groeiende siergrassen. In de achtertuin is achter de berging en langs huis ruimte gemaakt voor een terras van Oudhollandse tegels. Hiernaast worden houten plankieren gemonteerd die dienen als zitbanken. Bij de zitbanken worden borders aangelegd. Groen en kleur komen tot stand. In de tuin is secuur aandacht besteed aan bomen, hagen en borderbeplanting. Gezien de grootte van de tuin wordt het gazon aanzienlijk groot, puur om het feit dat de klant wenst dat er veel groen in de tuin hoort. Hier zijn wij als de hovenier van Friesland zeer van gecharmeerd. Beplanting en groen is namelijk de ziel van een tuin!