(0511) 52 18 04 info@elverdinkhoveniers.nl

Campanula is een plant met een frisse uitstraling in merendeels blauwe, paarse en witte kleuren. De naam klokje of klokjesbloem wekt de suggestie van een plant met klokvormige bloemen.

Dat keert ook terug in de wetenschappelijke naam: Campana betekent klok en Campanula is het verkleinwoord: klokje. Er zijn eveneens soorten die stervormige bloemen hebben, zoals de ster van Bethlehem en soorten met schaal- en buisvormige bloemen. Campanula wordt niet alleen ingezet als woonplant, maar als de temperatuur het toelaat ook als tuin- en terrasplant. 

Herkomst 
Campanula is een geslacht met enkele honderden soorten die merendeels afkomstig zijn uit de gematigde streken van het noordelijk halfrond en de landen rond de Middellandse Zee. Veel soorten worden ook in de tuin of op het balkon toegepast en zijn geschikt om tijdelijk in de woonkamer te laten pronken. Het is verbluffend hoe lang ze in huis mooi blijven met hun klok- of stervormige bloemetjes. 

Keuze assortiment Campanula
Het assortiment van Campanula is veelzijdig en het zijn echte seizoenplanten die van het vroege voorjaar tot de nazomer worden aangeboden. Populair als woonplant zijn diverse soorten Campanula, zoals C. isophylla (Ster van Bethlehem) in merendeels wit en blauwe kleuren met vrij grote klokjes. De C. portenschlagiana (klokjesbloem) heeft kleinere klokjesvormige bloemen. Deze is winterhard en kan na gebruik binnen buiten in de tuin geplant worden waar hij nog jaren als vaste plant kan schitteren in het voorjaar en de zomer. Het assortiment wordt steeds verder uitgebreid, onder andere met purper, wit en lavendelblauw. 

Bron: bloemenbureauholland.nl