(0511) 52 18 04 info@elverdinkhoveniers.nl

Tuinaanleg Wiarda Leeuwarden

In de waterrijke woonomgeving Wiarda aan de rand van Leeuwarden heeft Elverdink Hoveniers deze moderne strakke tuin aan het water aangelegd. Tuinontwerpster Fokje Kingma Ekema heeft voor ons een prachtig tuinontwerp gemaakt en de wensen en behoeften van de klant meegenomen. Dit tuinontwerp resulteerde in een schitterend aangelegde tuin.

De verharding en halfverharding zijn aangelegd in de vorm van strakke lijnen. De halfverharding is opgesloten door cortenstaal. Dit cortenstaal zorgt voor een strakke uitstraling en zorgt ervoor dat het grind niet in het gazon terechtkomt. Ook kan het gazon super strak worden gehouden door middel van de kantjes precies bij het cortenstaal af te knippen.

Als walbeschoeiing is gekozen voor de natuurlijke optie. Twee rijen met geschilde kastanje palen zijn op de rand van het water de grond in geboord. De ruimte tussen de palen is opgevuld met wiepen.  Een wiep is gevlochten wilgenhout. Door de wiepen dicht op elkaar te plaatsen en worteldoek erachter te monteren, houdt het aan de ene kant de golfslag tegen en aan de andere kant de grond van de tuin. Aan het water is ook een vlonder aangelegd waar de boot van deze klant aan kan liggen. Zo kan de klant op een zonnige dag gemakkelijk het water op gaan te varen.

De beplanting is zorgvuldig uitgekozen op basis van kleur, grootte en samenhang. De border staat prachtig in bloei en de kleuren wisselen zich perfect op elkaar af. De Hederamatten zorgen voor de nodige privacy. Achter in de tuin voor het talud zijn twee knotwilgen geplant ten behoeve van de privacy.