(0511) 52 18 04 info@elverdinkhoveniers.nl

Tuinaanleg Suwald

In 2020 heeft Elverdink Hoveniers deze landelijke moderne tuin aangelegd aan de rand van het mooie dorpje Suwald.

Rijk aan borders, gazon en kleurrijke beplanting
In het tuinontwerp en natuurlijk de tuinaanleg zelf is enorm veel ruimte gelaten voor natuurrijke aspecten zoals natuurlijke borders met beplanting, bomen en heesters. Er zijn enorm veel planten aangeplant om de borders zo dicht mogelijk te laten begroeien. Afgewisseld met hoge en lage beplanting. De borders worden hierdoor zo dichtbegroeid dat ze onderhoudsarm worden. Samen met de klant hebben we beplanting uitgezocht die veel insecten en vlinders aantrekken zoals; Lavendel, kattenstaart en Salvia.

Afgelopen najaar hebben we een verassingspakket bloembollen aangeplant. Voor de klant was dit genieten in het voorjaar; telkens gaf de tuin een verassing aan de klant doordat al de verschillende bloembollen zich ontwikkelden tot prachtige kleurrijke bloemen.

Overkapping met zitvlonder
Achter in de tuin is een prachtige terrasvlonder met een overkapping gemaakt. In de overkapping is een dichte schuur gemaakt op wens van de klant met blanke verticale planken en zwart hang- en sluitwerk. Hier kunnen ze hun tuinspullen en gereedschap goed in opbergen. Daarnaast is plaats gemaakt voor loungegedeelte waar de familie heerlijk kan genieten.

De vlonder en het terras zijn gemaakt van Lariks Douglas hout in afgewisselde kleuren zwart en blank. Deze kleurencombinatie is momenteel bijzonder populair.

Tuinverlichting
Onder de bomen in de tuin plaatsen we een grondspot die een sfeervolle lichtstraal omhoog geeft. De boom wordt zo geweldig mooi uitgelicht.

De overkapping is door middel van sfeervolle wandlampen verlicht. De zogenaamde Wedge wandlampen van Inlite geven een gedimd sfeervol licht en schijnen hun licht van boven naar beneden over de zwarte Zweedse Rabat wanden. De opstap van de staptegels in het gazon naar de verhoogde zitvlonder is verlicht met een lichtstrip. Deze lichtstrip verlicht de opstap en laat zijn licht schijnen op de eerste paar staptegels in het gazon. De zijkant van het huis was een donkere plek en hebben we doormiddel van grondspots in de bestrating laten verlichten zodat de klant in het donker veilig het erf op kan komen.