(0511) 52 18 04 info@elverdinkhoveniers.nl

Tuinontwerp Drachten

Exclusieve vijverelementen
Een prachtig opgebouwde vijver met zijn eigen charmes. Daarbij komen allerlei mooie aspecten naar voren zoals hoogteverschillen in de vijverlagen en een vijverafwerking met Cortenstaal. De vijver wordt een centraal punt in de tuin die het tuinbeeld bepaald. Rustieke klanken van de waterfonteintjes en het aantrekken van allerlei belangrijke dieren in de biotoop geven een heerlijk natuurlijk en rustig gevoel.

Unieke indeling oprit
Een oprit is vaak saai maar wel functioneel. In deze tuin is er juist voor gekozen om de oprit in te delen in banen met halfverharding. Optisch geeft dit een veel mooier en behaaglijker beeld maar in de praktijk zorgt het ook voor een goede afwatering. Niet al het water verdwijnt in de hemelwaterafvoer. In de voortuin lopen de 100x100cm tegels door en zijn er twee mooie verhoogde bloembakken van Cortenstaal in verwerkt. De oppervlakte wordt naast de banen onderbroken door kleine borders met beplanting.

Ruimte voor comfort en luxe
In de achtertuin wordt een groot terras gemaakt met robuuste tegels van 100×100 cm. Hier tegenaan wordt een flinke strook split verwerkt met aangrenzend de prachtig mooie vijver. De vijver kan wordt overgestoken door middel van een hardhouten loopvlonder. Hier is het loungegedeelte waar deze familie kan genieten van de rust en hun vrije tijd. De hardhouten vlonder fungeert als terras. Over het zitgedeelte en de gehele breedte van de tuin wordt een pergola gemaakt met palen van 15cm breed. Het gedeelte waar de zitvlonder wordt overdekt en het middelste gedeelte met een ingebouwd schaduwdoek.